Tips voor afvalverwerking op kantoor

Wanneer er meerdere mensen op een locatie werken krijg je te maken met afval. Op een kantoor heb je natuurlijk te maken met veel bedrijfsafval zoals papieren documenten en plastic. Daarnaast ontstaat er in een bedrijfsrestaurant ook afval, zoals resten van eten en verpakkingen. Het is belangrijk om deze verschillende vormen van afval op de juiste manier te verwerken. Daarnaast wil je als bedrijf niet te maken krijgen met onhygiënische zaken zoals ongedierte of stank. Je kunt daarom het beste een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf zoals VCS inschakelen. Zij zorgen voor frisse en schone containers zodat het afval wat geproduceerd wordt op kantoor op de juiste manier wordt verwerkt. In deze blog lees je meer over wat je kunt doen om afval op kantoor te scheiden en hoe je zorgt voor hygiënische afvalverwerking.

© Pexels.com

Zorg voor een schone plek met afvalcontainers

Veel mensen zorgen bij elkaar voor veel afval. Het is dan ook belangrijk om als bedrijfseigenaar dit in goede banen te leiden. Dit begint bij het inschakelen van een afvalverwerkingsbedrijf. Hierdoor heb je als bedrijf zijnde altijd schone afvalcontainers waardoor je geen last krijgt van onhygiënische situaties. Daarnaast is het belangrijk om het personeel de juiste instructies te geven zodat het afval op de juiste wijze wordt afgevoerd richting de containers. Hier moeten duidelijke procedures voor zijn. Je dient er als bedrijfseigenaar voor te zorgen dat deze procedures duidelijk zijn bij de medewerkers van de verschillende afdelingen op het kantoor.

Scheiden van afval

Je kunt als bedrijf investeren in handige middelen om afvalverwerking op kantoor eenvoudiger te maken. Zo bestaan er bijvoorbeeld prullenbakken waar je plastic, papier en ander soort afval gemakkelijk in kunt scheiden. Wanneer je dit soort prullenbakken op meerdere locaties op kantoor plaatst zorgt dit voor overzicht. Hierdoor kun je het afval sneller en gemakkelijker van elkaar scheiden wanneer de zakken uiteindelijk in de grote afvalcontainers worden gedeponeerd.

© Pexels.com

Verder is het belangrijk dat prullenbakken waar etensresten in worden afgevoerd ook op een hygiënische manier worden schoongemaakt om te voorkomen dat er een stankoverlast ontstaat. Je kunt als bedrijfseigenaar het personeel hierop attenderen en instructies in geven. Het is ook mogelijk om de schoonmaak uit te besteden aan een schoonmaakbedrijf.