Smartphones zullen plaatsmaken voor brillen

De meeste van de grootste namen in Big Tech racen om slimme brillen te maken die we overal dragen en die onze smartphone kan vervangen.
Microsoft, Amazon, Google, Snap, Facebook Apple, Magic Leap en anderen werken allemaal aan een soort slimme bril of headset die onze kijk op de wereld om ons heen zal veranderen. In plaats van een telefoon uit onze zak te halen om met mensen te praten of met apps te communiceren, kunnen we deze dingen gewoon doen door tegen een bril te praten en er doorheen te kijken. Er is een race om als eerste een bril te maken die iedereen zal dragen, wat betekent dat ze modieus en slank genoeg moeten zijn om de hele dag en overal te dragen. Voorstanders van de technologie hopen dat je ooit elk scherm in je leven kunt vervangen door slechts één slimme bril.

Smartphones zullen plaatsmaken voor brillen
© Pixabay.com

Als een bril gewone gadgets zoals onze telefoons of computerschermen vervangt, betekent dit grote zaken voor het bedrijf dat bovenaan komt te staan. Maar daar zijn we waarschijnlijk nog jaren vanaf. Tegenwoordig zijn de meeste AR-headsets te groot, te duur en gewoon te vreemd om ze voor alledaags gebruik te gebruiken. Dat weerhoudt technologiebedrijven er echter niet van.

Microsoft
Microsoft werkt aan geavanceerde augmented reality-producten. De HoloLens 2-headset is in de verkoop gegaan en een aangepaste versie wordt door het leger getest om soldaten effectiever te maken op het slagveld. De versie van het leger, IVAS genaamd, kan afbeeldingen zoals de posities van medesoldaten en de vijand over de visie van de soldaten die de HoloLens-headsets dragen, weergeven. En soldaten kunnen het gebruiken voor training om te zien hoe ze presteerden tijdens gevechtssimulaties. Het heeft ook commerciële toepassingen. HoloLens 2 kan computerprogramma’s weergeven boven uw zicht, zodat u niet altijd achter een computer hoeft te zitten om te werken. Het kan arbeiders in het veld helpen bij het identificeren van problemen en het oplossen van oplossingen zonder door handleidingen te hoeven spitten. De HoloLens 2 is te groot en voor de meeste consumenten €3.000, – te duur. Maar naarmate de technologie vordert, worden deze apparaten alleen maar kleiner en krachtiger.

Smartphones zullen plaatsmaken voor brille
© Pixabay.com

Apple
De headset van Apple zou naar verluidt in 2022 worden gelanceerd, maar het eerste model is zo groot als de Oculus Quest virtual reality-headset van Facebook. Maar een kleinere versie met een brilformaat waarvan wordt gezegd dat deze in 2023 zal worden gelanceerd, kan aantrekkelijker zijn voor mensen, omdat die vormfactor het mogelijk maakt om de hele dag te dragen in plaats van rond het huis. Net als Google bevat het iOS-platform van Apple al duizenden augmented reality-apps. Apple heeft waarschijnlijk AR-ondersteuning toegevoegd aan zijn iPhones en iPads in een poging mensen meer over de technologie te leren en hen te laten zien hoe games en informatie zullen werken zodra ze voor onze gezichten worden weergegeven. En net als die van Google helpt deze strategie het een bibliotheek met apps op te bouwen die op een toekomstige bril kunnen werken. Siri werkt al met draagbare producten zoals de AirPods en Apple Watch, waardoor gebruikers stap-voor-stap aanwijzingen kunnen vragen, muziek kunnen afspelen en berichten kunnen transcriberen zonder een telefoon op te nemen. Die functies zouden allemaal kunnen werken op een set slimme brillen