5 x tips bij het aanvragen van een zakelijke financiering

Wil jij je zakelijke droom verwezenlijken? Dan kan een zakelijke financiering jou daar wellicht mee helpen. Als ondernemer kun je niet altijd het budget tot je beschikking hebben wat nodig is om belangrijke investeringen te doen. Ben je een ondernemer en overweeg je binnenkort een zakelijke financiering aan te vragen? Let dan even op de volgende punten in onderstaand artikel. Zo kun je een verantwoordelijke en weloverwogen beslissing nemen.

© Pixabay.com

1. Leen niet meer dan je nodig hebt

Een zakelijke lening afsluiten kan een goede manier zijn om je bedrijfsstart te financieren. Een zakelijke financiering is daar dan ook speciaal voor. Toch is het verstandig om nooit meer te lenen dan je nodig hebt. Maak daarom een goed plan met alle scenario’s erin, zodat je kunt doorrekenen.

2. Check de rente

Je weet het vast wel, maar geld lenen kost altijd geld. Bij een lening betaal je namelijk het gehele bedrag terug, inclusief een rentebedrag. Kies daarom ook voor een vast rentepercentage, want zo weet je precies waar je aan toe bent.

3. Kies een passende looptijd

De looptijd is de periode die je hebt om jouw lening terug te betalen. Bedenk goed voor jezelf hoe lang deze looptijd mag zijn. Met een te lange looptijd betaal je misschien meer rente dan nodig is en met een te korte heb je iedere maand toch hoge kosten.

© Pixabay.com

4. Vervroegd aflossen: ja of nee

Wanneer je vervroegd kunt aflossen, betekent dit dat als je een maand goed hebt gedraaid je bijvoorbeeld meer kunt aflossen dan je normaal gesproken doet. Zo betaal je je lening sneller af en dus minder rente over je lening. Check of jij vervroegd kunt aflossen bij jou kredietverstrekker of niet, want bij sommigen mag dit niet. Dan krijg je een boete.

5. Bereken de totale kosten

Uiteindelijk is het belangrijk dat jij de totale kosten van je lening in kaart brengt voor jezelf. Zo weet je precies waar je aan toe bent qua kosten en duur. Een goede voorbereiding is het halve werk!