HR consultancy: alle voordelen op een rijtje

Steeds meer ondernemingen laten zich bijstaan door een HR-consultant. Je HR-processen outsourcen brengt dan ook tal van voordelen met zich mee. Zo heb je een expert aan je zijde bij het aanwerven en selecteren van kandidaten maar ook voor het ontwikkelen en meten van talenten. Een HR-consultant stippelt met zorg een doordacht beleid uit voor jouw onderneming. Benieuwd welke andere voordelen HR outsourcing nog met zich meebrengt? Lees snel verder!

© Pixabay.com

WAT DOET EEN HR-CONSULTANT PRECIES?

Een goede HR-consultant is een onmisbare schakel in een bedrijf of onderneming. Hij of zij houdt rekening met de noden van jouw business of sector en geeft advies over het vinden en ontwikkelen van talenten. Hieronder vind je een greep uit het takenpakket van deze expert:

  • Vacatures en competitie- en functieprofielen opstellen
  • De juiste profielen rekruteren voor de openstaande vacatures van jouw bedrijf
  • Sollicitatiegespreken en assessments leiden
  • Managers en leidinggevenden coachen
  • De employer marketing van je onderneming boosten
  • Het verbeteren van de interne communicatie tussen de verschillende teams, medewerkers en directieleden
  • HR-processen ondersteunen en verbeteren
  • Het ontwikkelen en realiseren van programma’s die gericht zijn op de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers

Je merkt het: een professionele HR-consultant helpt jouw organisatie en geeft het de boost die ze verdient!

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HR-OUTSOURCING?

1. Je haalt expertise in huis, voor zolang jouw bedrijf er nood aan heeft

Elke onderneming heeft nood aan competente medewerkers. Maar de geschikte kandidaat vinden voor een vacature is niet evident. Het vereist expertise en is tijdrovend. Bovendien is elke sector of onderneming uniek. Een fulltime expert in huis hebben is niet nodig, en de middelen hiervoor ontbreken vaak. Daarom is HR outsourcing ideaal: je haalt de kennis van een professional in huis, voor zolang jouw bedrijf dat nodig heeft. Een HR-partner die een onderbouwde aanpak heeft en een ruime ervaring, is een echte meerwaarde voor jouw bedrijf!

© Pixabay.com

2. Nuchtere kijk op recruitment

HR-professionals hebben een uitgebreid netwerk en een ruime ervaring. Dit laat hen toe een nuchtere en frisse blik te geven tijdens de screening en het wervingsproces van nieuwe talenten. Daarbij ondersteunt en optimaliseert de expert HR-processen en -technieken. Ook de integratie van nieuwe medewerkers wordt zorgvuldig opgevolgd.

3. Jij hebt de touwtjes in handen

Bij het inzetten van een HR-consultant, bepaal jij zelf wanneer en hoe vaak je een beroep doet op ondersteuning en advies aan je bedrijf. Jij hebt met andere woorden de touwtjes in handen. Het juiste talent van een bepaalde medewerker kan ook ingezet worden in een andere functie. Aan de hand van development centers, kan de ontwikkeling van je huidige medewerkers geboost worden en de interne doorstroming gegarandeerd worden.