De digitale revolutie en de toekomst

We leven in een digitaal tijdperk en dat is uniek in de menselijke geschiedenis. Dit is wat zeer veel mensen niet beseffen, maar de aarde is al heel lang oud. Ook leven er al heel lang mensen op de aarde. Maar wij leven toevallig in een van de meest innovatieve tijdperken als het gaat om de technologie. Nog niet zo lang geleden was het bijvoorbeeld niet eens mogelijk om te internetten. Nu is internet één van de belangrijkste onderdelen van ons leven geworden. En zo is het bijvoorbeeld ook met onze smartphones. Ook dit is een zeer belangrijk onderdeel van ons leven geworden en vrijwel iedereen heeft er wel één. Maar er zijn nog meer innovaties die gaan volgen in de toekomst en die een grote impact op onze levens gaat hebben. In dit artikel lees je over enkele van die producten.

De digitale revolutie en de toekomst
© Pixabay.com

3D-printer

Tegenwoordig bestaat er een 3D-printer en misschien heeft u er al eens gebruik van gemaakt. Een punt is dat tegenwoordig de 3D-printer nog niet zo heel revolutionair is, ook al kunnen er bijzondere dingen mee worden gemaakt. Er wordt verondersteld dat de kans vrij groot is dat een 3D-printer in de toekomst echt innovatieve zaken gaat ontwikkelen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan make-up. Er is een grote kans dat een 3D-printer binnen afzienbare tijd uw gezicht kan scannen. Op basis daarvan kunnen dan ook de natuurlijke kleurpatronen worden geprint die precies bij uw gezicht passen.

Ook als het gaat om een nieuw gebit, kan een 3D-printer een grote rol spelen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw tanden worden gescand, waardoor het gemakkelijker wordt gemaakt om een nieuw gebit te laten zetten middels een 3D-printer. Het klinkt misschien absurd wanneer u daar nu over na gaat denken. Maar dan moet u beseffen dat veel zaken die voor ons nu gebruikelijk zijn, twintig jaar geleden ook zeer absurd waren.

De digitale revolutie en de toekoms
© Pixabay.com

Drones

U heeft ongetwijfeld wel van een drone gehoord. Veel mensen hebben er al één en tegenwoordig zijn ze niet eens meer superduur. Er zijn zelfs al bepaalde bedrijven die producten via een drone leveren. In de toekomst is de kans groot dat drones voor nog veel meer verschillende producten gaat worden gebruikt. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan drones met advertenties erop. Zodat bedrijven reclame kunnen maken in de lucht. Maar daarnaast kunt u ook denken aan drones die vuurwerk gaan ontsteken, waardoor dat een stuk veiliger wordt.

Zelfrijdend vervoer

Ook zelfrijdend vervoer wordt steeds realistischer in de toekomst. Er zijn al bepaalde zelfrijdende auto’s, maar die zijn nog niet altijd betrouwbaar. Bovendien hangt daar een groot kostenplaatje aan. Maar in de toekomst is de kans groot dat vrijwel alle auto’s zelf gaan rijden, zodat u dat zelf niet meer hoeft te doen. Dan kunt u zelf andere zaken achter het stuur doen. Het schijnt ook veel veiliger te zijn, want een computer maakt natuurlijk minder fouten dan een mens. En er sterven jaarlijks veel mensen door verkeersongelukken. Het zou dus geen kwaad kunnen.